Close

august 1, 2019

Tepas kjøper seg sterkere

Tepas konsernet har kjøpt opp tidligere samarbeidspartner Østlandske Lettmetall AS i Elverum, og blir en enda større industribedrift

LOKALAVISA, 30 NOVEMBER 2018  av ARNE LUND


TRYSIL: Tepas konsernet har hatt en positiv utvikling de senere årene og styrker nå satsingen knyttet til industridelen i konsernet hvor de fra tidligere blant annet eier selskapet Tepas Industrier AS

Fra samarbeid til kjøp

VI har samarbeidet tett med Østlandske Lettmetall gjennom flere år og har de senere år også vært en av selskapets aller største kunder. Selskapet er en flott bedrift med tradisjonsrik historie, dyktige ansatte, moderne lokaler samt topp utstyr som vi mener har et stort potensial i markedet. Vi har stor tro på at Tepas er den rette eieren for å utvikle selskapet videre og gleder oss virkelig til å starte på jobben sier administrerende direktør i Tepas Kjetil Svingen.

Østlandske Lettmetall ble etablert helt tilbake i 1979 av nåværende eneeier Helge Holen. Selskapet sin målsetting er å være ledende på støping og maskinering av deler i aluminium i Norge.

Selger livsverket sitt

Det er veldig spesielt å overlate sitt livsverk til nye eiere, men alt har en ende. For meg har det derfor vært viktig å finne en ny eier som kan utvikle selskapet videre og som også vil bygge videre på det vi har bygd opp her gjennom snart 40 år. Jeg ser nå fram til å tre tilbake i en annen rolle i selskapet, men skal være med å bidra i en periode fremover for å sikre en best mulig overgang for ny eier avslutter Helge Holen.

Sterkere i Elverum

Tepas Konsernet har i dag to avdelinger i Elverum knyttet mot satsingen på Arbeid og Inkludering, nemlig en avdeling midt i sentrum i Storgata, samt en på Industriområdet på Vestad.
– Tepas har over lengre tid jobbet med å se på muligheter for å styrke vår satsing i Elverum som er et svært viktig marked for oss i Tepas, sier styreleder i Tepas, Helge Bonden. Gjennom oppkjøpet av Østlandske lettmetall styrker vi vår satsing og posisjon i dette markedet betydelig og etablerer det fyrtårnet for vår satsing som vi lenge har ønsket oss, sier Helge bonden.

Gleder oss

– Dette er en spennende mulighet og vi gleder oss, sier Svingen.

Tepas overtar bedriften fra mandag 26. november, og i en overgangsperiode blir Svingen selv daglig leder, intil det blir ansatt en ny.

– Den tradisjonsrike bedriften vi kjøper bygde nytt anlegg på 4.000 kvadratmeter i 2008, og er totalt på 5.700 kvadratmeter. Et flott anlegg, sier Svingen.
– Nå har vi fått et nytt fyrtårn i Elverum, og styrker samtidig industrien vår. Vi bredder tilbudet, da støping og maskinering av aluminium er deres hovedområder. Bedriften har dyktige folk og bra maskiner, selv om bedriften har slitt de senere årene. Det skal vi snu, sier Svingen.